Nieuws

 • OVER ONS

  Paleis 't Loo

  Vijzelen in historische omgeving

  Met de vijzeltechnieken van Freyssinet wordt het gewicht van het Paleis voorzichtig overgenomen op een tijdelijke fundering van partner VSF.

  OVER ONS

  Tacitusbrug Ewijk

  Brug genomineerd voor de staalprijs 2018

  De Tacitusbrug bij Ewijk is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2018 in de categorie Infrastructuur. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag op 3 oktober 2018.

  OVER ONS

  Freyssinet op Building Holland

  Hét innovatie evenement voor bouw en vastgoed

  Freyssinet staat dit jaar samen met Concreet Betonherstel op hét innovatie evenement voor bouw en vastgoed, Building Holland. Dit evenement vindt plaats van 17 tot en met 19 april 2018 in de RAI Amsterdam.

  OVER ONS

  Freyssinet op Building Holland

  Hét innovatie evenement voor bouw en vastgoed

  Freyssinet staat dit jaar samen met Concreet Betonherstel op hét innovatie evenement voor bouw en vastgoed, Building Holland. Dit evenement vindt plaats van 17 tot en met 19 april 2018 in de RAI Amsterdam.

  OVER ONS

  Soletanche - Freyssinet neemt Concreet Betonherstel, Conflex en Concept Ingenieurs in Nederland over.

  Het Franse concern Soletanche - Freyssinet heeft de aandelen van Concreet Betonherstel, Conflex en Concept Ingenieurs overgenomen. De activiteiten worden ondergebracht binnen de business line Freyssinet.

 • OVER ONS

  Spoorviaduct Cartesiusweg

  Integrale bouwmethode maakt meer mogelijk

  In Utrecht wordt het spoor over het Amsterdam Rijnkanaal verdubbeld door combinatie BAM/HSM. Dit behelst onder andere de uitbreiding van het bestaande spoorviaduct over de Cartesiusweg met een tweede spoordek. Het viaduct voorziet in de ongelijkvloerse kruising tussen de spoorlijn en de binnenring van Utrecht. Het bouwen van een nieuw spoordek boven deze belangrijke verkeersader vergt een bijzondere bouwmethode om hinder voor het wegverkeer te beperken.

  OVER ONS

  Versterkingsmaatregelen Parkeergarage de Parade Bergen op Zoom

  Constructieve problemen parkeergarage de Parade definitief opgelost

  Parkeergarage de Parade in Bergen op Zoom kampt al enkele jaren met constructieve problemen. De ongelukkige uitvoering van verbindingen tussen prefab elementen heeft geleid tot ernstige scheurvorming in de betonnen kolommen. In het kader van de grootschalige renovatie van de parkeergarage lost Freyssinet de constructieve problemen nu definitief op.

  OVER ONS

  Trekopleggingen Mogezompsebrug vervangen

  Freyssinet heeft de opleggingen op het zuidelijke landhoofd van de Mogezompsebrug vervangen. De oude opleggingen waren door corrosie van de stalen onderdelen dermate gedegradeerd dat een spoedige vervanging noodzakelijk was om de constructieve veiligheid te waarborgen.

  OVER ONS

  Werkzaamheden Brug Ewijk afgerond

  De renovatie van de brug bij Ewijk in drie minuten

  De brug bij Ewijk in de A50 over de Waal is na ruim 4,5 jaar compleet gerenoveerd. Als onderdeel van deze renovatie verving Freyssinet de tuikabels.

  OVER ONS

  Innovatieve bouwmethode windmolens - EOLIFT

  Freyssinet heeft in samenwerking met GE (Alstom) 36 windmolens ontworpen en gebouwd. De windmolens zijn voorzien van Alstom ECO 122 2,7 MW turbines met een ashoogte van 119 meter.

 • OVER ONS

  Infratech 2017

  Freyssinet aanwezig op Infratech 2017

  Freyssinet aanwezig op Infratech 2017. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan InfraTech in Rotterdam Ahoy van 17 t/m 20 januari 2017. InfraTech is veruit de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland en is dé ontmoetingsplaats voor opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers in de hele infrasector

  OVER ONS

  Freyssinet STRUCTURE Magazine

  Het Freyssinet STRUCTURE Magazine nummer 230 is uit! Met onder andere de Hebron Gravity BaseStructure, Foreva Ultrasound beschermingsmethode van voorspanstaal en de Brug bij Ewijk.

  OVER ONS

  Brug Berg tijdelijk verhoogd

  Vijzeloperatie maakt renovatie brug mogelijk

  Ter hoogte van Urmond kruist Brug Berg het Julianakanaal. Met het oorspronkelijke bouwjaar van 1933 is de stalen boogbrug maarliefst 86 jaar oud. Volgend op de naoorlogse hersteloperatie (de brug werd in de tweede wereldoorlog opgeblazen) en een verhoging in de jaren '60 is Brug Berg dit jaar toe aan een grootschalige renovatie. Door Mourik Limburg BV wordt de brug voor Rijkswaterstaat onder andere versterkt, verbreed en opnieuw geconserveerd.

  OVER ONS

  Heuvelpoort Parkeergarage

  Kathodische bescherming stopt wapenings corrosie

  De uitbreiding van de Heuvelpoort Parkeergarage in Tilburg wordt direct aangegrepen om het bestaande gedeelte van de garage grondig te renoveren. Tebecon voert betonreparaties uit en voorziet de diverse parkeerdekken van een verduurzamende coating. Het huzarenstukje van de renovatie is de kathodische bescherming welke door Freyssinet op 4 van de 11 niveaus wordt aangebracht.

  OVER ONS

  Spoorbrug Coevorden

  BAM bouwt voor Provincie Drenthe een nieuwe Spoorbrug over het Coevorden-Vechtkanaal. De brug maakt deel uit van de Spoorboog Coevorden. Door de aanleg van de Spoorboog komt het rangeren van de goederentreinen in het centrum van Coevorden te vervallen.

 • OVER ONS

  Yavuz Sultan Selim brug

  Nieuw wereldrecord voor grootste hoofdoverspanning met Freyssinet tuikabels

  De Yavuz Sultan Selim Bridge werd afgelopen week in gebruik genomen na een feestelijke ceremonie. Deze bijzondere hybride brug met het tuisysteem van Freyssinet heeft een hoofdoverspanning van 1.408 meter, een nieuw wereldrecord.

  OVER ONS

  Freyssinet en Tebecon aanwezig op Betonvakdagen

  Op 13, 14 en 15 september 2016 vindt Beton Vakdagen weer plaats. Deze tweejaarlijkse vakbeurs is één van de grootste landelijk georiënteerde evenementen voor de betonbranche.

  Reparatie

  Versterkingen voor of na aardbevingen

  Diverse oplossingen voor (preventieve) versterking van op aardbevingen belaste constructies

  Het kan nodig zijn constructies in gebieden met verhoogd risico op aardbevingen te versterken, hetzij preventief, hetzij na schade door een aardbeving. Hiervoor zijn diverse oplossingen beschikbaar.

  Reparatie

  Brug Ewijk - vervanging tuikabels

  Laatste tuikabel succesvol gedemonteerd

  De brug bij Ewijk in de A50 over de Waal wordt grootschalig gerenoveerd. Als onderdeel van deze renovatie vervangt Freyssinet de tuikabels.

  Reparatie

  Versterking viaduct Kerkrade

  Tijdens een onderzoek naar de constructieve veiligheid van bruggen door de provincie Limburg is er bij het viaduct K11-299, gelegen in de J. Rietrastraat te Kerkrade, scheurvorming geconstateerd. Naar aanleiding van de geconstateerde scheurvorming is er een herberekening uitgevoerd waarin de constructieve draagkracht van het kunstwerk is getoetst, en heeft Freyssinet Nederland op basis van deze herberekening maatregelen ontworpen die het viaduct weer voldoende draagkrachtig maken voor het door de Provincie Limburg beoogde gebruik.

 • Reparatie

  Renovatie Brug Ewijk

  Freyssinet vervangt de tuien van de oude brug bij Ewijk als onderdeel van een grootschalige renovatie. Als eerste worden de korte tuien stuk voor stuk vervangen, daarna zijn de lange tuien aan de beurt.