Homepage Nieuwbouw Gebouwen

Gebouwen


Oplossingen voor voorgespannen vloeren
Voorspanning door naspannen, een techniek die al vele jaren veelvuldig gebruikt wordt in constructies over de hele wereld, wint in de bouwsector steeds meer aan terrein. Een toenemend aantal architecten, ontwikkelaars en ontwerpers hebben de voordelen ervan ingezien en maken gebruik van de techniek bij de bouw van gebouwen.

Trends in de hedendaagse architectuur weerspiegelen een moderne levensstijl, waarbij grote, ononderbroken vloeroppervlakken, een flexibele indeling en eenvoudig aanpasbare ruimtes waarin men zich gemakkelijk kan verplaatsen de voorkeur genieten, terwijl ook de duurzaamheid van de gebouwen continu wordt verbeterd. Aan deze diverse eisen kan worden voldaan door gebruik te maken van voorspanning door middel van naspannen, wat het mogelijk maakt om grote ononderbroken overspanningen te realiseren met een minimum aan kolommen en gereduceerde vloerdiktes.

Freyssinet biedt totaaloplossingen, met inbegrip van:
-        anker- en vloerontwerp,
-        productie,
-        levering van de voorspanprocessen,
-        installatie.

Door betrokkenheid bij elke fase van de implementatie van zijn systemen, kan Freyssinet elk aspect van zijn voorgespannen vloeroplossingen beheersen.


Constructieonderdelen

Freyssinet produceert en levert ook een breed scala aan opleggingen, expansievoegen en seismische bescherming die voldoen aan de meest strenge Europese normen.

Constructieonderdelen kunnen op basis van hun hoofdfunctie ingedeeld worden in drie categorieën:

-        opleggingen  

-        expansievoegen
-        seismische oplossingen

Deze oplossingen bieden diverse voordelen, in het bijzonder met betrekking tot installatie en duurzaamheid.Heron Tower (London, Engeland)Isoslab, eenvoudige, snelle en veilige bouw in seismische gebieden
Met ISOSLAB heeft Freyssinet een technologie die het ontwerp en de bouw van gebouwen in seismische gebieden vereenvoudigt ontwikkeld. De ISOSLAB technologie biedt een ontwerper de ruimte om met weinig beperkingen een standaard gebouw te ontwerpen en te bouwen in door aardbeving belaste gebieden.

ISOSLAB is gebaseerd op het “seismic base isolation” principe. Het werkt als een matras; het is ontworpen om de trillingen vanuit de bodem om te vangen met viertal componenten: een funderingsplaat, kolommen, isolatoren bovenop de kolommen, en daar bovenop een volgende vloerplaat gestort. Hierboven op wordt het gebouw gebouwd.


Isoslab principe