Homepage Producten En Technieken Inspectie en Onderhoud

Inspectie en Onderhoud


Naast ontwerp en bouw vragen moderne constructies steeds meer om inspecties en onderhoud. Op basis van onze kennis en ervaring van (civiele) constructies voeren wij diverse (specialistische) inspecties uit. De inspecties worden in duidelijke rapportages verwerkt. Ook adviseren wij over de mogelijke reparaties en eventuele preventieve maatregelen om (verdere) schades te voorkomen, al dan niet in de vorm van een meerjaren onderhoudsplanning. Ook kunnen wij inspecties uitvoeren conform de NEN2767-4 - Conditiemeting Infrastructuur.

De volgende inspecties kunnen onder anderen door onze specialisten uitgevoerd worden;
  • inspecties van voegen en opleggingen
  • inspecties van tuisystemen
  • inspecties van voorspansystemen

Tuikabels en ophangkabels
Freyssinet heeft een breed scala aan technische oplossingen en diensten ontwikkeld voor alle fasen van het onderhoud aan tuikabelsystemen:
-        Inspectie
-        Instrumentatie
-        Specialistisch onderhoud
-        Modernisering
-        Vervanging
-        Behoud van functionaliteit tijdens de werkzaamheden

Voorspankabels

Freyssinet heeft een breed scala aan inspectie- en onderhoudsoplossingen ontwikkeld voor voorspankabels:
-        Evaluatie van de integriteit van de structuur en van de kabels en strengen,
-        Monitoren van het verouderingsproces van de kabels en strengen,
-        Compliance-werkzaamheden,
-        Versterkings- en vervangingswerkzaamheden.

Expansievoegen

De expansievoegen van Freyssinet zijn ontwikkeld om continu contact tussen twee structuren mogelijk te maken. Dit word bewerkstelligd door, tijdens het gebruik, bewegingen in de structuren veroorzaakt door kruip, krimp, temperatuurschommelingen en vervormingen, met elkaar in harmonie te brengen. Freyssinet biedt een uitgebreid scala expansievoegen voor weg- en spoorwegbouwwerken aan: voor kleine en grote bewegingen, bitumineus, van metaal, elastomeer en modulair

Opleggingen

Freyssinet biedt een breed scala aan opleggingen aan die ontworpen zijn om te voldoen aan de eisen die aan bouwwerken worden gesteld.

Seismische beschermingsinrichtingen

Dynamische beschermingsinrichtingen worden gebruikt om bouwwerken te beschermen tegen aardbevingen of trillingen die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door de wind.