Homepage Over Ons Nieuws Renovatie Brug Ewijk

Renovatie Brug Ewijk


Freyssinet vervangt de tuien van de oude brug bij Ewijk als onderdeel van een grootschalige renovatie. Als eerste worden de korte tuien stuk voor stuk vervangen, daarna zijn de lange tuien aan de beurt. Vandaag is het eerste onderste zadel verwijderd, als voorbereiding op het aanbrengen van de nieuwe tuien.

Korte tuien

Als eerste worden de korte tuien stuk voor stuk vervangen, daarna zijn de lange tuien aan de beurt. Vandaag is het eerste onderste zadel verwijderd, als voorbereiding op het aanbrengen van de nieuwe tuien. Freyssinet vervangt de tuien van de oude brug bij Ewijk als onderdeel van een grootschalige renovatie.

Om na de renovatie van de brug een levensduur van tenminste 30 jaar te kunnen garanderen moeten de tuikabels worden vervangen. Freyssinet voert deze bijzondere werkzaamheden uit als partner van de Combinatie Versterken Bruggen (Strukton-Ballast Nedam), in opdracht van Rijkswaterstaat.

Freyssinet HD Tuisysteem

De bestaande locked coil kabels worden vervangen met het Freyssinet HD tuisysteem, bestaande uit parallelle strengen. Elke korte tui bestaat uit een tweetal kabels, beide opgebouwd uit 115 strengen, de lange tui uit twee kabels met 192 strengen elk.

Voordat het nieuwe tuisysteem gemonteerd kan worden, worden aangepaste zadels en ankerblokken aangebracht. Straks is de brug weer helemaal klaar voor de toekomst.