Bruggen, viaducten, industriële faciliteiten, havens, gebouwen…. Freyssinet beschikt over de kennis en  technologie om constructies die essentieel zijn voor ons dagelijks leven te beschermen, te repareren, te versterken en te onderhouden. De reparatiemethoden en -oplossingen van Freyssinet vallen allemaal onder het Foreva® label. Van analyse tot ontwerp en uitvoering, het garandeert een service die is aangepast aan uw behoeften.

 • +3000
  reparatieprojecten per jaar
 • +30
  jarenlange ervaring
 • +60
  dochterondernemingen wereldwijd

Pathologieën betonconstructies

Zoals veel materialen kan beton na verloop van tijd door een aantal factoren degraderen. Het identificeren en begrijpen van de onderliggende oorzaak van structurele problemen is essentieel voor het implementeren van de juiste saneringstechniek. Op deze manier kan het beton op een duurzamere manier worden gerepareerd en de levensduur van de constructie wordt verlengd.

Onvoldoende kwaliteit en/of dikte van de betoncoating in relatie tot de omgeving, onjuiste plaatsing en/of ontbreken van wapeningsstaven.

Natuurlijke veroudering of versnelde veroudering door vermoeiingsspanningen.

Blootstelling aan zeewater, stuifwater, zure dampen, strooizout enz.

Dit kan leiden tot scheuren in het beton en/of plastische vervorming van de metalen wapeningsstaven.

Branden, aardbevingen, stormen, inslagen, enz.

Betonreparatie

Waarom Freyssinet kiezen voor uw project

01. Oplossing op maat

Freyssinet investeert veel in innovatie om oplossingen op maat te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van elke klant. We hebben een bijzondere expertise opgebouwd in drie zeer specifieke gebieden: brandreparaties, kuststructuren en balkons.

02. Wereldwijde ervaring

Onze 60 dochterondernemingen werken nauw samen met onze Technische Afdeling en onze divisie Grote Projecten. Wij maken gebruik van onze ervaring en kennis om ervoor te zorgen dat bij elk project dezelfde expertise wordt toegepast.

03. Uitgebreide service

Freyssinet levert een compleet dienstenpakket voor beoordeling, reparatie, versterking, bescherming en onderhoud van alle soorten structuren, gecertificeerd door ons Foreva®-kwaliteitslabel.

04. Toegewijde reparatieteams

In elk land waar we actief zijn, worden speciale teams exclusief ingezet voor constructieve. Ze ondergaan regelmatig strenge trainingsprogramma's om hun expertise up-to-date te houden
Restauratie van beton

Een compleet assortiment van diensten

Technieken voor de voorbereiding van het oppervlak

Bij reparatie of versterking is de kwaliteit van de hechting aan de ondergrond essentieel, ongeacht de dikte en wapening van de aan te brengen betonlaag. Een waaier van drukken, debieten en spuitdoppen kan gebruikt worden om het volgende te bereiken:

 • Oppervlaktereiniging
 • Verwijderen van coatings
 • Verwijderen van opbouw
 • Agressief strippen om de hechting van nieuw beton te verzekeren
 • Profileren van beton

Hydrodemolition

Hydrodemolition is een gespecialiseerde techniek waarbij waterstralen onder hoge druk (HP - tot 1500 bar) of ultrahoge druk (UHP - tot 3000 bar) worden gebruikt om beschadigd of gezond beton te verwijderen. Het kan worden gebruikt op kleine gelokaliseerde oppervlakken of op grote oppervlakken. Water onder ultrahoge druk kan scheuren in het betonoppervlak activeren/openen en het bindmiddel rond de aggregaten desintegreren, waardoor de structuur intact blijft en klaar is voor reparatie. Hydro slopen heeft ook het voordeel dat het de stalen wapening niet beschadigt. Het wordt door de industrie erkend als de veiligste en meest effectieve methode om beton te verwijderen.
 • Reductie van uitvoeringstijd
 • Wapeningsstaal voorbereid voor het aanbrengen van beton
 • Minder risico's voor gezondheid, veiligheid en milieu

Stralen

Freyssinet is ervaren in het stralen en verven van staalproducten, ook bekend als zandstralen, en heeft gekwalificeerde inspecteurs in zijn teams. We bezitten het grootste deel van onze installaties en uitrusting, zoals stofvangers, sproei-eenheden, vacuümeenheden en inspectie- en testapparatuur. Onze ervaring omvat de volgende producten: oplosmiddelvrije epoxy, zinkrijke coating, meercomponentencoatings, polyurethaan, polyester, vinylester, acryl en vloeibare rubberafdichting.
 • Freyssinet is ervaren in het stralen en verven van staalproducten, ook bekend als zandstralen, en heeft gekwalificeerde inspecteurs in zijn teams. We bezitten het grootste deel van onze installaties en uitrusting, zoals stofvangers, sproei-eenheden, vacuümeenheden en inspectie- en testapparatuur. Onze ervaring omvat de volgende producten: oplosmiddelvrije epoxy, zinkrijke coating, meercomponentencoatings, polyurethaan, polyester, vinylester, acryl en vloeibare rubberafdichting.
 • Toepassing van hoogwaardige
  anti-corrosie industriële coatings
 • -
2. Betonreparatietechnieken

Handmatige betonreparatietechnieken

Handmatige reparatie wordt gebruikt om oppervlakkig beschadigde elementen van gewapende of voorgespannen betonconstructies te repareren en hun mechanische sterkte en oorspronkelijke uiterlijk te herstellen. Daarnaast is het ook geschikt voor betonnen oppervlakken met constructiefouten. De hoge mechanische sterkte en stijfheid van reparatiemortels maken ze ideaal voor de reparatie van structureel beton, zelfs voor oppervlakken die onderhevig zijn aan verkeer.

De Foreva® REP-oplossing gebruikt Foreva® M110 of Foreva® M140 (snel uithardende) vezelcement reparatiemortel, met de optie van Foreva® MF 100 fijne mortel voor een gladde, strakke afwerking.
 • Perfecte hechting aan bestaand beton
 • Geschikt voor zware omstandigheden
 • Snelle ingebruikname

Spuitbeton (droge methode)

Bij de droge methode van spuitbeton wordt de droge mortel door middel van lucht door een slang getransporteerd en wordt pas bij de spuitmond water toegevoegd. De samenstelling van het spuitbeton wordt gekozen in overeenstemming met de blootstellingsklasse en de sterkteklasse van het onderliggende beton.

Het kan worden gebruikt om alle soorten betonnen elementen te versterken, waardoor een grote verscheidenheid aan herprofileringswerkzaamheden kan worden uitgevoerd die voldoen aan de eisen en normen. Met een minimale verstoring van de werking van de constructie en het milieu.
 • Volledige hechting aan de ondergrond
 • Optimale verdichting van beton voor betere duurzaamheid
 • Snel en flexibel toe te passen

Injecteren

Injectievloeistoffen op hars- en cementbasis worden gebruikt voor een breed scala aan constructieve en niet-constructieve toepassingen voor het opvullen van holle ruimtes. Dit omvat injectie in fijne scheuren binnen gewapende betonconstructies maar ook stabilisatie van de massa van holle ondergronden. Freyssinet biedt een volledige service van injectietechnieken en gebruikt hoge- en lagedrukinjectieapparatuur in combinatie met de nieuwste vacuüminjectietechnologieën, polyester epoxy- en polyurethaanharsen.
 • Voorkomt dat schadelijke stoffen binnendringen
 • Herstelt het monolitische beton
 • Voor betonnen, houten en metalen oppervlakken
3. Technieken voor oppervlaktebescherming

Binnendringing van water tegengaan

Freyssinet is in staat om zowel het binnendringen van water in constructies als waterverlies in waterkerende constructies aan te pakken. Wij voeren structurele afdichtingswerkzaamheden uit op een grote verscheidenheid aan constructies, waarbij we vaak werken in kleine en moeilijk toegankelijke ruimtes. Onze teams zijn gekwalificeerd om hoogwaardige harsen aan te brengen: voegen van acryl- of methacrylaathars en voegen van polyurethaanhars.

We behandelen elk project individueel en beoordelen, adviseren en implementeren de beste techniek om te voorkomen dat water de constructie binnendringt of verlaat met behulp van onder druk geïnjecteerde materialen.
 • In de praktijk bewezen materialen
  van toonaangevende leveranciers
 • Geen extra belastingen
  voor de constructie
 • Uitgebreide service

Hydrofoberen

Hydrofobe impregnatie Foreva® Fuge is een speciale oplossing die gebaseerd is op het aanbrengen van een waterafstotende stof op de betonnen ondergrond in de vorm van een vloeistof of crème, om het binnendringen van water in het betonoppervlak te controleren.

De behandeling is een hydrofobe impregnering die een waterafstotende film creëert in de oppervlakteporiën van het beton. Hydrofoberende impregnering vermindert de capillaire opname van vloeibare verontreinigingen (zout water) in de betondekking aanzienlijk en vertraagt of voorkomt zo hun indringing. Het kan ook worden gebruikt om schade door vorst/dooicycli te voorkomen.

Foreva® Fuge wordt meestal gekozen voor betonnen oppervlakken die niet bedoeld zijn om geverfd of gecoat te worden om ze te beschermen tegen zoutindringing.
 • Dringt diep in het beton
 • Beton kan blijven ademen
 • Het oorspronkelijke uiterlijk blijft behouden,
  kan worden hersteld

Coatings

Bij het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden is het niet alleen belangrijk om de oorzaak van het structurele probleem te vinden en het vervolgens te repareren, maar ook om toekomstige schade te voorkomen. Als onderdeel van onze kant-en-klare reparatieservice bieden we een aantal opties voor beschermende coatings, waaronder, maar niet beperkt tot, carbonatatieremmend, waterdichting, decoratieve afwerkingen en antigraffiti. We zijn ons ervan bewust dat coatings alleen kunnen presteren zoals bedoeld door de fabrikant van het materiaal als het oppervlak goed is voorbereid.
 • Beschermende coatinga
 • Kant-en-klare reparatieservice

Heb je een project?

Onze experts helpen je bij het realiseren van je project dankzij ons grote aanbod aan oplossingen.
Freyssinet

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over onze oplossingen of heeft u al een project in gedachten? Wanneer u onderstaand formulier invult, nemen we zo snel als mogelijk contact met u op.