Waarom beschermen tegen corrosie?

Corrosie van stalen wapening is de belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van betonconstructies. Als het niet behandeld wordt, kan corrosie leiden tot een vermindering van het draagvermogen van de constructie en in het ergste geval tot het volledig bezwijken van een sectie. Uiteraard leidt dit tot aanzienlijke reparatiekosten en brengt dit de de openbare veiligheid in gevaar.

Freyssinet biedt een passende oplossing voor uw corrosieproblemen, afgestemd op uw doelstellingen en planning. Onze oplossingen zijn toepasbaar op elk type constructie, onafhankelijk van de staat ervan en de omgeving – ondergronds, atmosferisch of maritiem. Hierbij kan worden gedacht aan bruggen, gebouwen, aanlegplaatsen, steigers, pijpleidingen, tanks, tunnels, enz.

Onze oplossingen kunnen worden gebruikt om de omgeving van het staal of de wapening zelf te bewerken

 • De initiatie van corrosie voorkomen.
 • De initiële corrosie vertragen of stoppen
 • De progressie van corrosie op lange termijn voorkomen.

Bescherming tegen chloriden uit de zeeZee-structuur

Caltex-werf in Australië – Copyright: F. Courbet

Bescherming tegen besmetting door chloriden in de lucht.Gebouwen aan zee

Bescherming tegen het verlies van alkaliteit van het dekbeton door carbonatatie.

Bescherming tegen het binnendringen van met dooizouten verontreinigd water.

Corrosiebescherming

Een compleet assortiment van diensten

Voordelen

Waarom Freyssinet kiezen voor uw project?

01. Geavanceerde technologieën

We hebben een internationaal team dat gespecialiseerd is in corrosie. We maken deel uit van nationale en internationale technische commissies (FIB, NACE International, EFC, AIPC, ACA).

02. Gespecialiseerd en gecertificeerd personeel

Onze ingenieurs en specialisten zijn gecertificeerd in kathodische bescherming (NACE - National Association of Corrosion Engineer en ISO 15257 - Kathodische bescherming - Competentieniveaus en certificering van kathodisch beschermingspersoneel)

03. Volledige service

Wij zijn een toonaangevende specialist op het gebied van ontwerp, installatie, inbedrijfstelling en bewaking van kathodische bescherming, evenals de beoordeling en diagnose van corrosieschade en elektrochemisch herstel.

04. Levensverlenging op maat

We kunnen de oplossing voor corrosiebescherming afstemmen op de gewenste levensduur van de constructie van de klant.
Oplossingen voor corrosiebescherming

+Elektrochemische behandeling

Dit is een kortdurende maar intensieve behandeling, er wordt een elektrisch veld gecreëerd tussen de wapening en een extern gemonteerde opofferingsanode. De anode is ingebed in een elektrolytgel die op het betondeklaagoppervlak wordt aangebracht. De spanning tussen de anode en de wapening wordt geregeld en aangepast door een voedingseenheid.

Elektrochemische behandeling - Chloorextractie

Chloride-ionen worden aangevoerd door zeewind, water dat rijk is aan dooizouten of zwembadwater. Met Foreva® CL-oplossing worden de chloride-ionen (CL-) aangetrokken door de externe anode, afgestoten door het betonstaal en vervolgens gevangen in de elektrolytische gel die op het betonoppervlak wordt aangebracht. De behandeling is voltooid wanneer het chloride-ionengehalte zodanig is gedaald dat het betonstaal opnieuw gepassiveerd is. Na reiniging en droging wordt een beschermende coating aangebracht op de bekleding om het binnendringen van nieuwe chloriden te verminderen.
 • Directe actie op de oorzaak van corrosie
 • Verbeterde passivering van betonstaal
 • Behoud van de architecturale afwerking

Elektrochemisch uitharden - Opnieuw alkaliseren

Atmosferische koolstofdioxide dringt de betondekking binnen en induceert wat men carbonatatie noemt: een daling van de pH-waarde. De carbonaatlaag verplaatst zich van het betonoppervlak naar het wapeningsstaal en verandert de gepassiveerde staallaag. De Foreva® PH+ behandeling genereert een beschermende ring van beton met een hoge alkaliteit rond de wapening, die de passivering van het staaloppervlak herstelt. Tegelijkertijd absorbeert het oppervlak van het beton in contact met de elektrolytische gel een alkalische oplossing die steeds dieper doordringt.
 • Uniforme behandeling van het gezicht
 • Behoud van de architecturale afwerking
 • Niet-invasieve behandeling
Oplossingen voor corrosiebescherming

+ Galvanische coating

Dit is een erkende techniek voor corrosiebescherming van betonstaal dat in beton is ingebed, zonder externe stroomtoevoer. De beschermingsstromen worden opgewekt door het potentiaalverschil tussen het staal en de zinklegering, wanneer deze in het beton worden geplaatst. De anode van de zinklegering is een minder stabiel metaal dan het te beschermen staal en verbrandt bij voorkeur, waardoor de kathodische beschermingsstroom wordt opgewekt. Het anker wordt dan in een toestand van elektrochemische immuniteit gebracht.

Galvanische anodes - Thermische zink anodes

De Foreva® GP Zink galvanische anode beschermingsoplossing maakt gebruik van een zinken anode die weg corrodeert op het oppervlak van het beton om zo de ingesloten wapening te versterken.
 • Geen vermindering van de speling
 • Geen toegevoegd gewicht
 • Eenmalige installatie

Galvanische anodes - ??? anodes

De Foreva® Galvastar galvanische beschermingsoplossing gebruikt een ??? zinken anode die wordt ingebracht in de bekleding van het betonnen element om de ingebedde wapening te beschermen.
 • Geschikt voor armaturen met comlexe lay-outs
 • Snelle en eenvoudige implementatie
 • Geen toegevoegd gewicht
Oplossingen voor corrosiebescherming

+ Kathodische bescherming met geïmponeerde stroom

Kathodische bescherming door middel van geïmponeerde stroom is een veelgebruikte techniek voor de bescherming van gewapend beton tegen corrosie veroorzaakt door chloridevervuiling of carbonatatie. De goede werking van het kathodische beschermingssysteem kan continu worden gecontroleerd en de prestaties kunnen worden aangepast door het polarisatieniveau van de wapening (kathode) te wijzigen. De wapening wordt in een elektrochemisch immune toestand gebracht.

Kathodische bescherming met geïmponeerde stroom - Afzonderlijke anodes

De Foreva® V+ oplossing gebruikt titanium gaaselementen als discrete anodes.
 • Diepgaande bescherming van het betonnen element
 • Geschikt voor hoge wapeningsdichtheid
 • Geschikt voor versterking met complexe lay-outs

Kathodische bescherming met geïmponeerde stroom - Anodisch gaas

De Foreva® CP Mesh-oplossing gebruikt lagen titanium gaas als oppervlakteanoden.
 • Kan worden gecombineerd met droog spuitbeton
 • Geschikt voor verschillende dichtheden betonstaal
 • Geschikt voor de meest agressieve omgevingen

Kathodische bescherming met geïmponeerde stroom - Anodische microgeperforeerde strip

De Foreva® CP Ribbon-oplossing gebruikt gaaslinten als oppervlakteanoden.
 • Perfecte hechting aan de bekleding
 • Geschikt voor verschillende dichtheden betonstaal
 • Geschikt voor de meest agressieve omgevingen

Ontdek enkele van onze referenties