Beoordeling, renovatie en vervanging

Onderhoud van voegovergangen

Als gespecialiseerd aannemer in het onderhoud van structurele componenten van bruggen helpt Freyssinet u bij de inspectie en beoordeling van voegovergangen. We inspecteren en beoordelen aangetaste elementen van voegovergangen van wegen. Uiteraard vervangen we de voegovergangen ook om zo de verkeersveiligheid voor de exploitant en de gebruikers van de weg of snelweg te garanderen. Onderhoud van voegovergangen kan in verschillende gevallen noodzakelijk zijn

  • Routinematig onderhoudswerk als onderdeel van een onderhoudscontract
  • Noodreparaties om de verkeersveiligheid snel te herstellen
  • Gelijktijdige interventie met andere onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan, zoals het opnieuw asfalteren van weggedeelten
Expansion joints maintenance
Expansion joints maintenance on Monestier viaduct / Copyright: Aline Boros

Uitdagingen voor voegovergangen

Een voegovergangen in slechte staat kan leiden tot gevaarlijke gebieden voor weggebruikers en vereist preventief onderhoud. Dit kan door middel van periodieke inspecties, maar ook door directe onderhoudswerkzaamheden zodra een aangetast element wordt geïdentificeerd. Omdat ze worden blootgesteld aan zware vrachtwagens en intensief verkeer, zware klimatologische omstandigheden en vaak slecht onderhoud, varieert de slijtagesnelheid van voegovergangen sterk van locatie tot locatie en is deze moeilijk te voorspellen.

Wanneer voegovergangen beschadigd zijn of hun bevestigingsmiddelen loszitten of ontbreken, moeten deze onmiddellijk gerepareerd of vervangen worden. Dit is noodzakelijk om verdere verslechtering van de verbinding en de onderconstructies te voorkomen.

Wanneer er zich betonsplinters of gaten vormen in de betonnen rijbaanbekleding in de buurt van de voeg, moeten deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. Deze kunnen onder invloed van het verkeer namelijk snel groeien en zo uiteindelijk de voegovergangen kunnen beschadigen.

Geplande onderhoudswerkzaamheden, indien nodig ’s nachts, voorkomen plotselinge en storende verkeersafsluitingen en zorgen ervoor dat de weg binnen korte tijd weer open is.

Defecten aan en lekkages van voegovergangen kunnen leiden tot een verhoogde schade aan de constructie van een brug. Het kan gaan om de corrosie van tandlagers en het afbrokkelen van beton in pijlers en landhoofden.

Preventief onderhoud van dilatatievoegen van rijwegen is essentieel voor het behoud van de bruikbaarheid en het verlengen van de levensduur van een brug.

Onderhoud van dilatatievoegen

Een compleet scala aan diensten

Onderhoud van dilatatievoegen

WaaromFreyssinet kiezen voor uw project

01. Snel herstel om de veiligheid van gebruikers te herstellen

Snelle reparatie dankzij toegewijde teams die perfect zijn opgeleid en een voorraad aan perfect gecontroleerde reserveonderdelen en reparatieproducten. Hierdoor kan de veiligheid op de rijbaan snel worden hersteld.

02. Verlenging van de levensduur van dilatatievoegen

Regelmatige inspectie en onderhoud van constructies; regelmatige controle van de gewrichten om onvoorziene noodsituaties te voorkomen.

03. Lagere impact op het milieu

Verbetering van de milieu-impact van constructies; alleen de beschadigde verbindingselementen vervangen.

04. Beperkte impact op rijbaanactiviteiten

Preventieve onderhoudscontracten met de assetmanager om het onderhoud op het beste moment in te plannen. Maar ook inzake het vervangen van dilatatievoegelementen.

05. Verkorting van de reactietijden bij gevaren

Efficiënte planning van de reparatiewerkzaamheden in coördinatie met onze klanten voor interventies op maat.

06. Hoge duurzaamheid van de reparatie

Freyssinet ontwerpt en produceert alle door haar geleverde dilatatievoegelementen. Hierdoor hebben wij controle over zowel de inkoop als de kwaliteit.

Ontdek onze referenties

Heeft u een project?

Onze ervaren medewerkers helpen u verder
Find your local contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over onze oplossingen of heeft u al een project in gedachten? Wanneer u onderstaand formulier invult, nemen we zo snel als mogelijk contact met u op.