Van oude gemetselde overspanningen tot enorme moderne hangbruggen, bruggen zijn zowel iconen als vitale transportwegen die onze wereld verbinden. Freyssinet ontwikkelt geavanceerde technologieën en brugconstructietechnieken die hun impact op het milieu beperken. Van ontwerp tot bouw en monitoring van bruggen, Freyssinet integreert de hele waardeketen.

 • Onze expertisegebieden
  Waardetechniek
  Bouwmethoden
  Heavy lifting
  Verankeringssystemen
  Voorspanning
  Kabelsystemen
  Constructieve onderdelen
  Monitoring
  Onderhoud

Projectspecifieke uitdagingen

Het ontwerp en de bouw van bruggen stelt ons voor uitdagingen die vaak projectspecifiek zijn en de grenzen van onze technische kennis opzoeken.  Bijvoorbeeld steeds grotere overspanningen, het toepassen van milieuvriendelijkere materialen en technieken, het verkorten van de bouwtijd, het waarborgen van maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid en het vergemakkelijken van het onderhoud van de constructie in de loop der tijdConstata brug - Roemenië

Opdrachtgevers verwachten van hun partners slimme en kosteneffectieve oplossingen en varianten, zonder in te boeten op functionaliteit en prestaties op lange termijn.

Value engineering heeft een aanzienlijk effect op de economische aspecten van het project als en alleen als het op holistische wijze wordt uitgevoerd, waarbij alle onderdelen van het project en de levenscyclus van het bouwwerk worden geanalyseerd. Dit vereist globale expertise van de toekomstige partners in het bouwproject.

Aangezien value engineering een wereldwijde aanpak is en projectmanagement steeds complexer wordt, hebben opdrachtgevers meer behoefte aan betrouwbare samenwerkingsverbanden met aannemers die een wereldwijde en geïntegreerde service kunnen bieden.

Omdat het behoud van grondstoffen van vitaal belang is geworden, verwachten opdrachtgevers een robuuste methodologie om de totale CO2-voetafdruk van het project te verminderen, evenals belangrijke prestatie-indicatoren om het behalen van de doelstellingen te meten.

De bouwtijd is een belangrijke factor voor het succes van een project en de algemene economie. Opdrachtgevers willen de bouwtijd verkorten en de productiviteit op de bouwplaats verhogen, wat een goede planning vooraf en een goed risicobeheer vereist.

De veroudering van constructies is een van de grootste uitdagingen voor managers in de komende jaren. In een context van beperkte financiële middelen is het gebruik van structurele monitoring van de conditie als onderhoudsinstrument van groot belang.

Onze gespecialiseerde service

Gedurende de hele life-cycle  

Onze oplossingen voor de bruggenbouw

Ontdek meer met onze casestudies