Technologieën voor vele uitdagingen

Met onze knowhow helpen we onze klanten, eigenaars, ontwikkelaars en ontwerpers, om de uitdagingen op het gebied van constructie en levenscyclus van gebouwen aan te gaan: optimalisatie van de constructie, grote kolomvrije overspanningen, dunne vloerplaten, besparingen op bouwmaterialen, kortere bouwtijden, duurzaamheid, enz.

 • Soorten gebouwen
  Residentiële gebouwen
  Kantoorgebouwen
  Hoogbouw
  Commerciële centra
  Industrieel
  Logistieke platforms
  Openbare voorzieningen

Architectonische uitdagingen

Majdoul bouwtoren in Riyad, Saoedi-Arabië - met gebruik van post-tensioning platen
Majdoultoren op Riyad, Saoedi-Arabië – met behulp van voorgespannen vloeren

De voorspantechnologie van Freyssinet maakt grote ononderbroken vloeroppervlakken mogelijk met een minimaal aantal kolommen. Met een kleinere dikte van de betonplaat met een minimale hoogte tussen de verdiepingen besparen we niet alleen een aanzienlijk kleinere hoeveelheid wapeningsstaal, maar het maakt modulaire interieurindelingen en ruimtes mogelijk.

De winst in hoogte kan zelfs worden vertaald in een toename van het aantal verdiepingen in een hoogbouw.

Voorgespannen vloeren worden vaak gebruikt in hoogbouw om een grote ruimte te creëren zonder dragende elementen. Ze zijn bestand tegen zware geconcentreerde belastingen met een minimale plaatdikte en gecontroleerde vervorming.

Structurele
specificaties

Imperial Avenue project - Flying raft in Dubai - met gebruik van post-tensioning slabs en transfer slabs
project Imperial Avenue – Vliegend vlot in Dubaii- met behulp van voorspanplaten en transferplaten

Het toepassen van voorgespannen vloeren draagt bij aan constructieve behoeften zoals weerstand tegen hoge gebruiksbelastingen, minimale doorbuiging, minimaliseren krimpvoegen en betere beheersing van scheurvorming in beton.

Hoogbouw heeft te maken met zware belastingen en bewegingsbeperkingen waarmee rekening moet worden gehouden in het ontwerp. Opleggingen worden gebruikt om de overdracht van de belasting te garanderen en tegelijkertijd de verticale en horizontale beweging te controleren.

Met het ISOSISM gamma biedt Freyssinet meerdere oplossingen, gebaseerd op de principes van isolatie, dissipatie door demping of verbinding, om gebouwen te helpen bestand te zijn tegen aardbevingen en windbelasting.

Hoogbouw is onderhevig aan statische en dynamische belastingen, waaronder winddruk en seismische versnellingen in aardbevingsgevoelige gebieden. Onze ISOSLAB-technologie biedt een niet-seismische zone waarop ontwikkelaars standaardgebouwen kunnen neerzetten met zeer beperkte aandacht voor seismische belastingen en seismische constructiedetails.Brochure-ISOSLAB-Freyssinet

Uitdagingen voor de bouw

Imperial Avenue in Dubai - installatie van transferplaten
Imperial Avenue in Dubai – installatie van transferplaten

Het toepassen van voorspanning in vloeren draagt bij in het verkorten van de bouwcycli. Vloeren kunnen eerder worden ontkist dan bij een conventionele gietvloeroplossing en lay-out van de toe te passen wapeningsconfiguratie is eenvoudiger.

De door Freyssinet en onze dochteronderneming Hebetec (door)ontwikkelde heavy lifting bieden de juiste bouwmethode wanneer een hef-, schuif- of daaloperatie van een zwaar constructie-element in een gebouw niet kan worden uitgevoerd met conventioneel kraanmaterieel.

Diepe uitgravingen voor toekomstige gebouwen vereisen stabiliteit, waarin kan worden voorzien door grondverankeringssystemen.

Kelders in natte gebieden kunnen onderhevig zijn aan aanzienlijke waterstijgingen. Er worden corrosiebestendige grondankers gebruikt om de constructie op haar plaats te houden.

Duurzaamheid

Ongeacht het type vloerplaat is corrosie van de wapening bij blootstelling aan agressieve omstandigheden de belangrijkste beperking voor de duurzaamheid. Door de doorbuiging en scheurvorming van beton te beheersen met oplossingen voor voorspanning, wordt de wapening beter beschermd en de duurzaamheid van de constructie verbeterd.

Door grote industriële vloeren voor te spannen worden krimpvoegen geëlimineerd en kunnen krimp- en buigscheuren beter onder controle worden gehouden. Dit verbetert de waterdichtheid van de platen en dus hun duurzaamheid.

De duurzaamheid van gebouwen onder statische en dynamische belastingen wordt aanzienlijk verbeterd door de dempingsmogelijkheden van de ISOSIM-serie

Industriële gebouwen hebben grote betonplaten die krimpvoegen vereisen, die kwetsbaar zijn voor slijtage door verkeer. Het gebruik van voorspanning wordt in het bijzonder aangeraden voor industriële vloeren met geautomatiseerde transportsystemen, omdat dergelijke voegen niet nodig zijn.

Duurzaamheid

Birmingham bibliotheek, UK - installatie van dunne post-tensioning platen
Birmingham bibliotheek, UK – installatie van dunne nagespannen platen

Het gebruik van voorspanning in vloeren levert een aanzienlijke vermindering op van de uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met een gelijkwaardige vloer van conventioneel gewapend beton. Deze winst is direct gekoppeld aan de vermindering van de hoeveelheid beton met 25% en de hoeveelheid passieve wapening met 65%.

Volledige service

Ontwerp, levering bouw handhaven

Enkele referenties van gebouwen